Uusimmat kuvat

etutopeva
vipajatasetti
Kesy ja Vipa
Hääkyyti
Hääkyyti
Hääpari
Puiston kautta
Matka alkaa

Nousuvarjolennätys

Saarijärven Eräpalveluiden tapahtuma

Tiedätkö miltä ilma tuntuu noin 140 metrin korkeudessa? Miltä maisemat näyttävät, kun maa on vettä, peltoa ja vihreää metsää? Näyttääkö vetoauto leluautolta, ihmiset muurahaisilta?
Nousuvarjolla koet lentämisen elämyksiä vaivattomasti.

Nousuvarjo on pyöreä varjo, jota vedetään auton, moottorikelkan, mönkijän tai veneen perässä, joka on alunperin suunniteltu ja valmistettu hinattavaksi varjoksi. Nousuvarjoa ei saa irrottaa vetoajoneuvosta lennon aikana ja siksi lentäminen ei vaadi ilmailulupakirjaa.
Lentotapahtuma alkaa kun lentäjä pukee ylleen istuinvaljaat, joilla hän kiinnittyy varjoissa oleviin kantohihnan lenkkeihin. Hinausajoneuvo lähtee hitaasti liikkeelle ja vetoköysi kiristyy, lentoavustajat avaavat varjon ja se alkaa kannatella lentäjää. Lentäjä ehtii ottaa muutaman askeleen kun varjo nousee taivaalle.

Vetonopeus on koko vedon ajan vain 5- 30km/h. Lennon aikana varjo lentäjineen kohoaa noin 65- 140 metrin korkeudelle. Lentokorkeuteen vaikuttaa vetoköyden pituus, lentokuorma ja käytössä oleva varjotyyppi. Usein vedot ovat yhdensuuntaisia lentoja. Heikolla tuulella voidaan lentää ympyrää jopa isolla peltoaukealla. Kun vetoajoneuvo alentaa nopeuttaan, varjo alkaa hitaasti laskeutua. Maahantulotömähdys vastaa hyppyä 10- 60cm korkeudelta, joskin kokenut lennättäjä voi laskea lentäjän vaikka kukan terälehdelle!

Nousuvarjolla lentäminen ei vaadi koulutusta. Kuka tahansa ikään ja kokoon katsomatta voi lentää nousuvarjolla. Monet nousuvarjolentäjistä ovatkin ensikertaa tekemisissä ilmailuharrastuksen parissa. Tämä vaivaton lentoväline onkin mitä mainioin tapa tutustua ilmailuun.

Nousuvarjolennätys on suosittua keväisin yritysten tykypäivien yhteydessä ja kesällä yksityisten syntymäpäivä/polttariyllätyksinä. Talvella suurimmissa yleisötapahtumissa innokkaita lentäjiä löytyy paljon.

Käytössämme on Canop by Vetovarjo Tandem jolla voi lennättää 1-3 lentäjää kerralla.Tässä mallia polttarilennätyksestä Rautalammilla.

Pääsiäinen 2013 Iisveden selkä